Lipanj u Ivanić-Gradu 2017., slikovitom gradiću Zagrebačke županije, čini se da nikad neće biti uzbudljiviji i zanimljiviji. Sudeći prema najavama organizatora, sve generacije, i stare i mlade, očekuje bogat program koji će se održavati tijekom cijelog mjeseca lipnja, od jutra do mraka na različitim lokacijama po gradu i okolici. Ovaj pitoreskni gradić nadomak Zagreba, upriličit će kroz lipanj više od 40 atraktivnih manifestacija

Bogat i zanimljiv program

Humanitarni nogometni turniri, izložbe, radionice, sajam eko hrane, biciklijada, fišijada, proslava Dana Grada, izložba autohtonih proizvoda i suvenira, koncerti, dio je “kolača” koji će biti serviran posjetiteljima. Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe te je tako za njih pripremljen velik broj zanimljivih i atraktivnih događanja od kojih ćemo izdvojiti samo neke.

U organizaciji Muzeja Ivanić-Grada i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, djeca će do 03. lipnja moći uživati u biološko-ekološkoj izložbi “Priča o leptirima.” I male i velike posjetitelje očekuje prigodan program i pregršt radionica u Muzeju Ivanić-Grada. U subotu 03. lipnja bit će pak održan i 9. Međunarodni žabarski karneval. Za 17:00 sati predviđen je prijem predstavnika karnevalskih skupina u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grada, a u 19:00 sati kreće povorka karnevalskih skupina s Trga Vladimira Nazora.

Od 06. lipnja pa sve do kraja mjeseca najmlađi će moći ponešto novo naučiti i uz prirodoslovno-geološku izložbu “Gea- kad stijene progovore”. U sklopu izložbe u Muzeju Ivanić-Grada predviđeni su i prigodni programi za djecu i odrasle. U nedjelju 11. lipnja s početkom u 11:00 sati bit će održan Foto safari-Čudesna šuma Žutica-šuma Žutica.

A za sve male ljubitelje novih tehnologija i robotike, od 26. do 30. lipnja organiziran je Ljetni robotički kamp “Petica” na Seoskom turizmu Kezele. Bogat, zanimljiv i privlačan “Lipanj u Ivaniću čini nam se kao sasvim dovoljan razlog za odlazak u posjet ovom prpošnom gradiću koji odiše pozitivom i vedrinom.

Detaljan program manifestacije možete vidjeti OVDJE.

[PROČITAJ: Gdje povesti djecu na izlet? Izleti Sjeverne i Središnje Hrvatske u kojima će uživati cijela obitelj]