Jedna Britanka još je jednom dokazala kako svaka trudnoća skriva neka svoja iznenađenja. Tridesetpetogodišnja Gemma Bryant rodila je dvaput u 17 dana i prošla kroz, kako kaže, “vrtlog osjećaja.” Što se zapravo dogodilo? Nosila je blizance i u 21. tjednu trudnoće krenuli su trudovi. Rodila je sinčića koji je prerano došao na svijet, i na žalost nije uspio preživjeti. U njezinoj maternici ostala je djevojčica.

Liječnici su prognozirali da će se roditi u roku od tri dana i da neće preživjeti. Ni kraj pameti im nije bilo da će im malena Lexie očitati lekciju i pokazati koliki je borac.

Nije se dala zbuniti i u maminom trbuščiću ostala je još punih 17 dana. Kad se rodila, odmah je morala u inkubator.

Zaista sam doživjela emocionalni ringišpil. Srce mi se slomilo kada se Koby rodio prerano. Njegova pluća to nisu mogla izdržati. Preostali dani čekanja bili su užasni. Neizvjesni. Ali kada je došla na svijet sve se okrenulo, objašnjava Gemma.

Malena Lexie roditelje je prvi put ugledala 20 dana nakon poroda.

Bilo je divno. Briznula sam u plač jer sam konačno osjetila olakšanje, dodaje mama.

Liječnici ističu kako je ovo prvi slučaj za koji znaju, da je razlika među blizancima tolika. Lexie i njenim roditeljima želimo sretno i bezbrižno djetinjstvo. Najgore je, čini se, iza njih!

[PROČITAJTE JOŠ: Kako do zdrave trudnoće?]