Zbog trauma i loših stvari iz prošlosti puna sam strahova i nisam dobro

Pozdrav, imam 28 godina, inače sam jako društvena, otvorena i bez dlake na jeziku. Vučem dosta loših stvari iz prošlosti i od malena mnogo trauma, a kako starim vidim da me to odvaja od realnosti. Povlačim se u sebe, izbjegavam ljude. Ono što me muči je što ne mogu ostvariti vezu. Muškarci bježe od mene, a jako sam korektna prema njima. Da li imaju strah neki, ne znam, ali već dugo je tako i to me frustrira. Drugo je što me strah novog posla, da se neću uklopiti i prestala sam tražiti posao, a novci mi trebaju. Prevelik mi je strah. Čak razmišljam da okončam sebe. Ne vidim smisao. Pomognite nekako. Hvala vam

Odgovor:

Draga čitateljice,

moj savjet je da se što prije obratite stručnjaku za pomoć. S obzirom na vaše misli, u kriznim situacijama kada ne vidite smisao i razmišljate da okončate život hitno se javite u Centar za krizna stanja i prevenciju suicida (KBC Zagreb, Kišpatićeva 12). Tamo možete otići direktno bez najave i uputnice svaki dan između 8:00 i 20:00 sati ili nazvati u bilo koje doba dana i noći na 01/2376-470. Sve je potpuno besplatno.

Svjesna sam da vam je teško i da je na vaše stanje osim trenutne situacije utjecala i prošlost, no imajte na umu da postoje stručne osobe koje vam mogu pomoći da prevladate osjećaje i misli s kojima se borite. Prošlost ne možemo promijeniti ali možemo utjecati na to kako ćemo se nositi s njom i kako ćemo živjeti u sadašnjosti i budućnosti. Šaljem vam podršku.

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Moji odgovori