Poštovana, imam 2,5-mjesečnu mušku bebu. Lijepo napreduje, ima 5350 g i 58 cm. Hrani se isključivo adaptiranim mlijekom i nema kolike. Uz to mu dajem i Waya kapi s probiotikom tako da i zrak u crijevima uspješno rješavamo. On sada pije cca 120 ml po obroku, navela sam cca jer se upravo tu krije moje pitanje. Količinu od 120 ml u komadu pojede dva puta u danu, sve ostalo on pije na sat, tako krenemo s 120 ml, ali on od toga popije 90 ml. Nakon sat vremena njegove budnosti i znatiželje traži još, napravimu novu od 60 ml, pa nakon sat ponovno novu od 60 ml.

On uvijek popije koliko mu treba i to nije upitno, ali me zanima postoji li neki razlog zašto cjepka obroke? Ne jede halapljivo i ne guta puno zraka što je znao činiti prije (vjerojatno zbog začepljenog nosića). Nadam se da sam dala sve potrebne informacije pa Vas molim za Vaše viđenje ove situacije i pojašnjenje. I da, u 24 sata on pojede količinu od 620 do 850, ovisno o danu. S poštovanjem!

Poštovani,

djeca jedu na različite načine. On jede često, a po manje. Možda da mu pokušate razvući vrijeme između dva davanja bi pojeo više. Ovako nakon 1 h od prethodnog obroka niti ne može pojesti više, jer ne može biti jače gladan. No, nije krivo niti ovako ostaviti, budući da dobro napreduje na tjelesnoj masi.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Pitajte me Moji odgovori