Već se dvije godine borim s anksioznošću i sve mi je gore

Poštovani, imam 22 godine i već se dvije godine borim s anksioznošću. Pila sam neko vrijeme tablete ali sam prestala.
Moj problem je počeo kada sam jedne večeri završila na hitnoj zbog akutne reakcije na stres. Od tada je sve krenulo nizbrdo. Moj nemir, strah, nemogućnost normalnog funkcioniranja ponekad. Depresivna sam ponekad, umorna, ne volim ići na nova mjesta jer me strah da me ne uhvate napadaji. Neko vrijeme se sve to primirilo, ali unatrag dva tjedna su se simptomi opet pogoršali i sve gore mi je. Ne mogu zaspati, borim se s napadajima, plačem. Pokušala sam ne razmišljati o tome ali je to jednostavno jače od mene. Molim Vas ako imate bilo kakav savjet kako da se izborim s time, da mi pomognete. Unaprijed hvala.

Draga čitateljice!

Čitajući Vašu poruku ne mogu a da ne osjetim koliko se trenutno patite sa svojim simptomima depresivnosti i anksioznosti. Oni su zaista vrlo izraženi i to je razlog zbog kojeg Vas moram savjetovati da se javite stručnoj osobi (psihologu) kako biste uz njegovo/njeno vodstvo uspjeli povećati kvalitetu svojeg života.

Nije neobično da se u nekim periodima života simptomi „primire“, međutim, čim neki novi izvor stresa nadođe, svi se simptomi vrate, ponekad i jači nego što su bili. I kad pokušate ne razmišljati o njima, svejedno su oni tu i prije ili kasnije ponovno izađu na površinu. To Vam govorim iz razloga što bih Vam htjela približiti poslovicu „Suoči se sa svojim problemima“. Bježanje od problema neće ih učiniti manjima, već samo odgađate trenutak kad ćete se morati s njima suočiti i prevladati ih.

U tome Vam ipak treba stručna pomoć, jer depresija i anksioznost nisu mali problemi (u prijašnjim porukama čitateljima možete pročitati više o simptomima depresije i anksioznosti). Nijedan problem nije neriješiv, ali je potrebno krenuti u njegovo rješavanje. Stoga krenite od potrage za stručnjakom koji će Vam u tome pomoći. Ako u tom pogledu budete trebali pomoć ili savjet, slobodno me kontaktirajte.

Srdačan pozdrav i sretno!