U procesu razvoda sam, a suprug me izbacio iz kuće i ne dozvoljava mi da vidim dijete

U jako teškoj sam situaciji. Naime, odlučila sam se za razvod braka jer suprug konstantno pije, svađa se, baca stvari po kući, razbija itd.. Kad sam otišla u Centar za socijalnu skrb i podnijela zahtjev za posredovanje, on me izbacio iz kuće s bebom od 2,5 mjeseca, a stariji sin koji ima 2 godine ostao je s njim i neda mi ga. Ja sam trenutno kod svojih roditelja, skoro mjesec dana nisam vidjela svoje dijete, samo jednom na dva sata i to je to. On ne dozvoljava da ga vidim, niti da ga povedem kod sebe. Ne znam što da radim, nedostaje mi dijete. Kome da se obratim, jer na Socijalnom mi kažu da to nije u njihovoj nadležnosti dok sud ne odluči. Međutim, jučer su mi rekli da se proces do suda može odužiti i na pola godine. Neću vidjeti dijete pola godine, tužna sam i ne znam što da radim?

Draga čitateljice,

vjerujem da Vam je jako teško u situaciji u kojoj se nalazite i stvarno se nadam da će Centar za socijalnu skrb naći način da Vam pomogne. Nažalost, nisam kompetentna da Vam dam informacije o daljnjem postupku, jedino što Vam mogu savjetovati jest da u nadležnom Centru apelirate na važnost prisutnosti majke za djetetov psihološki razvoj, a pogotovo naglasite očevu sklonost ovisnostima.

Majčina prisutnost je od nemjerljive važnosti za razvoj djeteta svake dobi, kamoli rane dobi i to je nešto što mora biti relevantna informacija u Vašem nemilom slučaju. Pokušajte im obratiti pozornost na to kako bi se makar proces čim više ubrzao.

Žao mi je da Vam ne mogu pružiti više informacija i zaista se nadam da će se slučaj brzo riješiti.

Srdačan pozdrav!