Treba li strogo poštivati razmak između obroka od 3 sata ili je u redu bebi dati međuobrok?

Poštovana, možete li mi reći imamo li dobar raspored obroka i trebamo li nešto promijeniti? Moja cura ima 11 mjeseci. Dojim na zahtjev i to bude većinom nekih 5 puta u danu između obroka i još nekoliko puta po noći.

Budimo se dosta kasno, oko 9.30-10.00 sati. Prvo ide dojenje i onda oko 11 sati doručak. Rotiram svaki dan drugu vrstu žitarice s voćem, ponekad dodam u to i jogurt ili svježi sir. Oko 12.30 sati ide spavanje. Kad se probudi oko 14.30 ili 15.00 je ručak: meso/riba/žumanjak s povrćem. Do prije par dana večera nam je bila oko 19.30, povrće sa žitaricama ili palenta s jogurtom, pa kupanje i spavanje do 21.00 sat. Međutim, odlučila sam joj dodati još jedan popodnevni međuobrok. Najčešće smo tada vani pa kupim neku voćnu kašicu i to joj dam oko 17.00 sati. Mene zanima treba li poštovati razmak od 3 sata između obroka i kada se radi o međuobroku od 100-150 ml? Primijetila sam da joj je počela izostajati stolica i do 2 dana.

Poštovana,

vaše dijete sada već treba imati 5 obroka krute hrane u danu. Uobičajeno je da su obroci u razmacima od tri do tri i pol sata. Noćni podoji vam više nisu potrebni, barem što se energetskog unosa tiče.