Što da dajem bebi od 7 mjeseci za večeru, a da bolje spava i ima manje grčeva?

Poštovanje, mi imamo ovaj problem: maleni je rođen s 3560 g, a sada sa 7,5 mjeseci ima cca 9500 g. Jako smo zadovoljni njegovim napretkom, isključivo doji i prije mjesec i pol smo postepeno uveli voćne, povrtne i mesne kašice, žitarice. Ujutro oko 7 doji, oko 9 jede voćnu kašicu s malom žličicom keksa ili rižinih pahuljica. Nakon 2 sata opet doji, oko 13.30 h jede ručak (povrće s piletinom, teletinom ili samo povrće), oko 16 doji i opet jede neko voće oko 18 h. S dnevnom prehranom sam jako zadovoljna, ali nam je noć strašno naporna. Zaspi oko 20 h, budi se oko 22 h, opet doji, zaspi oko 23 h i onda buđenje svakih sat vremena s manjim grčevima u trbuhu. Sve to traje manje od 3-4 minute ali dovoljno da se svi uznemirimo. Ne znam što da mu dajem za večeru (jer mislim da je gladan pa je stalno na dojci) a od rođenja je imao strašne grčeve tako da se nikako još nismo naspavali. Ujutro se budi raspoložen i nasmijan. Unaprijed veliko hvala

Poštovana,

navečer, prije spavanja, je najbolje ponuditi vaše mlijeko ili adaptirano s žitaricama koje će mu pružiti dulji osjećaj sitosti. Zbog mogućih grčeva, nemojte kašici dodavati voće.

Pokušajte promijeniti ritam dnevnih obroka na pet po danu. Podoje možete ponuditi vašoj bebi nakon obroka. Vaše dijete, prema sadašnjoj tjelesnoj težini, može prespavati noć bez podoja.