Savjetovana mi je psihoterapija ali roditelji mi ju ne žele platiti

Poštovani, imam jedan problem i savjetovana mi je terapija. Stvar je u tome da je ne mogu platiti terapiju jer nigdje ne radim. A moja obitelj ne želi platiti terapiju. Vidite, moj problem je psihičke prirode ali oni to ne doživljavaju tako. Mada mi je savjetovana terapija. Kako da se postavim u ovoj situaciji?

Odgovor:

Poštovani,

žao mi je što vam roditelji ne žele platiti psihoterapiju. Ne znam ima li razgovor s njima smisla, no možda bi bilo dobro da se okrenete drugim opcijama.

Postoje psihoterapeuti koji su u edukaciji i neki od njih rade besplatno; postoje razne udruge koje također nude svoje usluge potpuno besplatno; u većim gradovima rade Obiteljski centri koji imaju zaposlene stručnjake a čije su usluge za građanstvo besplatne. Moj savjet je da se raspitate postoji li u vašem mjestu savjetovanja takva opcija.

Također možete kontaktirati i Tesu – psihološki centar koji nudi brojne usluge (online savjetovanje, telefon za psihološku pomoć) te provjerite koje su njihove opcije. Broj za kontakt je 01/4828 – 888 te rade svaki radni dan od 10:00 do 22:00.

Sretno!

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Moji odgovori