Promjena formule zbog hroptanja, odbijanja hrane i osipa

Poštovani, imam bebu od 4 mjeseca, od početka do 3 mjeseca je pio moje izdojeno mlijeko jer nismo uspostavili dojenje. Mlijeko mi je počelo nestajati pa sam ga pravilno zaleđivala kako bi spremila zalihe, ali pred kraj sam počela jesti više razne hrane. Kada sam mu počela davati zaleđeno mlijeko bilo je sve dobro dok nismo došli do toga kad sam skoro sve jela. Dobio je nekakav osip po trbuhu, licu i iza ušiju pa smo krenuli uvoditi večernji obrok Bebimila dok nismo potpuno prešli na Bebimil po savjetu pedijatrice da vidimo je li osip zbog mog mlijeka. Uz kapi za alergiju osip mu se povukao osim iza uha i ima još sitne prištiće.

Dobro napreduje na kilaži i jako je živahna beba. Da ne zaboravim napomenuti da od kad smo uveli Bebimil ima hroptanje u grlu i to traje, odbija hranu kao na silu pojede 120, a prije je jeo 150, jedino noćni obrok pojede 170 i jede svaka 4 sata. Stolica mu je jedanput na dan, ponekad i više puta s tim da je praćena naprezanjem, grčenjem i prdenjem. Pedijatrica kaže da ima lagani dermatitis, ali da neće mjenjati formulu. Ja bi je ipak promijenila i uzela Nan Sensitive da vidim hoće li prestati simptomi hroptanja i osipa iza uha. Molim Vas za savjet, što napraviti? Hvala!

Poštovana,

slobodno možete pokušati Nan sensitive, a ako i dalje ima tegobe, treba napraviti alergološke testove da se vidi radi li se o alergiji na mlijeko ili nešto drugo.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori