Osjećam se izgubljeno, zaglavljeno u tuzi i želim da se ova patnja završi

U posljednjih par mjeseci se osjećam totalno izgubljeno. Imam osjećaj kao da sam zaključana u kutiji i da nikad neću izaći. Stalno sam tužna i to me izluđuje. Jednostavno ne mogu podnijeti toliku tugu. Imam osjećaj kao da sam mrtva iznutra, mrzim sebe, ne mogu se pogledati u ogledalo, ne želim gledati svoju odvratnu facu. Samo želim da sam sama u tamnoj sobi pod dekom i samo želim plakati. Ponekad čak želim vrištati koliku bol osjećam. Jednostavno želim da sam mrtva, da se sva ova patnja završi. Ne znam što nije u redu sa mnom.

Odgovor:

Draga čitateljice,

žao mi je što patite i što se osjećate zaključano. Sigurna sam da vam nije lako. Na temelju osjećaja koje ste opisali, pretpostavljam da se radi o depresiji. Moj savjet je da što prije potražite pomoć stručnjaka psihijatra – psihoterapeuta. Iako vam se možda tako trenutno ne čini, zaista vjerujem da pomoći ima i da možete izaći iz kutije.
U slučaju krize, svakako bih savjetovala da kontaktirate Centar za krizna stanja (KBC Zagreb, Kišpatićeva 12) na 01/2376 – 470. Možete se i osobno uputiti tamo bez najave i uputnice između 8:00 i 20:00 sati.
Šaljem vam podršku.

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Moji odgovori