Od kad sam uhvatila supruga u laži, postala sam nemirna i sumnjičava

Kako vratit povjerenje u supruga? Bio je na terenu i uhvatila sam ga u sitnoj laži, ali mene je to puno povrijedilo i jednostavno sam postala sumnjičava, sve mu provjeravam. Nakon 20 godina koliko smo zajedno ne znam kako dalje? Kako da prestanem više o tome razmišljati? Ž

Odgovor:

Draga čitateljice,

ne znam kakva je bila sitna laž u kojoj ste uhvatili supruga i koji je uopće bio razlog te laži, no čini mi se da je vaša reakcija na nju prilično intenzivna. Postoji li razlog toj sumnjičavosti, pitanje je na koje vam ne mogu dati odgovor, jer zaista ne znam o čemu je riječ.

Ako niste razgovarali sa suprugom o tome što vas muči, možda bi bilo dobro da mu kažete kako se osjećate – možda zajedno možete naći rješenje kako da se oboje osjećate ok (vjerojatno ni njemu nije ugodno što ste sumnjičavi i provjeravate ga). Dobra opcija je partnerska terapija gdje zajedno možete s nepristranom osobom dobiti pomoć i podršku. Ako ne želite razgovarati sa suprugom o tome ili on ne želi, bilo bi dobro da se sami obratite stručnjaku za pomoć.

Šaljem vam podršku.

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Pitajte me Moji odgovori