Naša beba preslabo je dobila na težini i fali joj željezo. Hranim li je krivo?

Poštovana, moja kćer je rođena s 2700 g, u 36. tjednu plus 5 dana. Vodi se kao nedonošće. Sada ima punih 6 mjeseci i 20 dana. Teška je 7400 g i visoka 71 cm. Od 3. mjeseca je na Novalac adaptiranom mlijeku. Inače, budi se u 9 ujutro, tada pojede flašicu od 240 ml. Oko 12 h jede kašicu (povrće) oko 220 ml, oko 15 h ponovno flašica isto 240 ml, oko 17.30 h voćna kašica te oko 20 ili 21 h flašica i tada zaspi do jutra. Naša pedijatrica kaže da odlično napreduje.

Danas smo bili na kontroli i za jedan mjesec dobila je 400 g (sa 7 kg na 7400). Sada pedijatrica navodi da je premalo dobila ovaj mjesec na težini te da uvedem još jednu flašicu. Radila je i nalaze krvi i željezo je na granici (100) te je uvela sirup kroz jedan mjesec.
Molim za vaše mišljenje. Da li radim grešku u rasporedu ili? Do ovog mjeseca je odlično napredovala, čak nekad i malo više nego što bi trebalo. Inače je jako aktivna beba, vesela. Prije 6. mjeseca sama je sjela i već puže.
Unaprijed hvala.

Odgovor:

Poštovana,

ne radite ništa krivo. Polako uvedite u prehranu vaše djevojčice lisnato povrće i bobičasto voće. S  navršenih 7 mjeseci možete početi uvoditi i meso. Pazite na razmak između novih namirnica zbog potencijalnih alergijskih reakcija. Inače je nove namirnice najbolje uvoditi u prvom dijelu dana.