Nakon uvođenja nadohrane, beba je dobila grčeve i plinove. Je li to od AD mlijeka?

Poštovanje, moja beba je stara 21 dan, rođena je 15 dana ranije s 2730 g. Po otpustu iz rodilišta imala je 2540, zadržana je jedan dan duže zbog žutila kože, pada težine. Imala sam problem s buđenjem bebe. Obroci su bili svaka 3 sata a trebali su biti svakih 1,5 sati.

Problem sa žutilom je riješen, beba je samo na majčinom mlijeku, dosta bljucka i svaki tjedan ide na kontrolu težine. Kada smo otišli u savjetovalište, beba je u 7 dana dobila samo 90 g i imala je problem sa stolicom (7 dana nije kakila). U drugom tjednu opet je dobila samo 90 g i opet nije kakila 7 dana. Pedijatar je rekao da beba slabo napreduje i preporučio dohranu s 45 ml, 3 puta tijekom 24 sata, nakon dojenja. Beba sad ima stolicu svaki dan, voli piti adaptirano mlijeko, ali ima jako nemiran san i dosta se napinje i grči. Da li možda teško probavlja adaptirano mlijeko (Bebelac)? Lijep pozdrav…

Poštovana,

nastavite nadohranu jer je očito potrebna.

Možete pokušati neku od AC (anti colic) formula koje su protiv grčeva. Grčevi su moguće tipične dojenačke kolike koje se javljaju obično iza 2-3 tjedna kod neke djece što je upravo sada starost Vaše bebe.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Pitajte me Moji odgovori