Nakon temperature beba odbija jesti kašice koje je prije uredno jela

Pozdrav, imam curicu od 7.5 mjeseci. Odlično napreduje. Ima 8800 kg i 73 cm. Jela je 5 do 6 obroka na dan. Tri kašice (voćnu, povrtnu, žitnu) te dva mliječna obroka za doručak i večeru. Nekad je znao biti treći ako se probudi oko 4, 5 h ujutro.
Prije tjedan dana smo imali temperaturu i tada je jela mlijeko i pila vodu. Čajeve odbija. Sada kad je ozdravila i dalje odbija jesti. Kašice nikako, a mlijeko kad joj ponudim samo zbrljavi. Ima i rjeđu zelenu stolicu. To me zapravo i brine. Dva donja zubića su joj izbila prije mjesec dana. A sada izbijaju i gornje jedinice. Da li je to razlog odbijanja hrane? Te kako da joj pružim sve potrebno za razvoj sada.
I stalno je cendrava, nezainteresirana za igru i konstantno bi spavala.
Pedijatar nam je na godišnjem, a dežurni je nekako flegmatično rekao da je to sve u redu. Iako meni ne djeluje u redu.
Molila bih vas savjet. Lp

Poštovana,

vjerojatno je to još posljedica viroze koju je preboljela i trebalo bi se srediti spontano kroz tjedan dana. Svemu sigurno doprinosi i rast zubića. Pokušajte na desni staviti nešto tipa Anaftin baby gela koji je namijenjen kod rasta zubića i koji ublažuje nelagodu. Uz to uvedite probiotik (LGG najbolje). Više puta dajte bebi manje obroke. Ukoliko se isto nastavi i nakon 1 tjedna, javite se svom pedijatru.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Pitajte me Moji odgovori