Nakon prelaska sa Sensitive na AR mlijeko bebina, stolica je jako tekuća i tamnozelena

Pozdrav! Moja beba je sada stara 2 mjeseca. Gotovo je od početka na AD-u jer nisam imala mlijeka. Pio je NAN sensitive formulu koja mu je postala prerijetka te je obilno i učestalo bljuckao. Počeli smo s AR formulom što je smanjilo bljuckanje. Ono što sam ja pogriješila je što sam ga 2 tjedna držala na kombinaciji hrane – 3 obroka NAN sensitive, 3 NAN antireflux. Došlo je do toga da je imao 3 puta stolicu ali izrazito tvrdu i suhu. Prije toga je imao stolicu 2 do 3 puta dnevno, žućkaste boje. Takve boje bila je i tvrda stolica.

Nakon 3 dana postala je tamnozelena, ostali smo samo na Sensitivu i dalje je stolica bila te boje, a bljuckanje se vratilo. Nakon toga prešli smo skroz na AR, ali stolica je i dalje gotovo tekuća, jednom dnevno, tamnozelena. Tako je već 2 tjedna. Nasa pedijatrica sumnja na krv u stolici rezultiranom intolerancijom na laktozu. KKS uredna. Da nije samo do vrste hrane (proizvođača). Na što Vas asocira ovaj problem?

Odgovor:

Poštovana,

smatram da se trebate javiti dječjem gastroenterologu kako bi se cijela situacija rasvijetlila. U ovoj dobi nisu česte intolerancije na laktozu , a krv u stolici može biti rezultat pretvrde stolice ili alergije na proteine kravljeg mlijeka. No vaš je slučaj presložen da bismo bez pregleda, detaljnog uvida i izgleda općeg stanja djeteta, te sagledavanje još nekih dodatnih faktora, mogli procijeniti.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori