Pozdrav! Majka sam djevojčice od 8,5 godina koja u školi u zadnja 2-3 mjeseca niže problem za problemom. Nema problema s ocjenama, odličan je đak, ali je počela uzimati stvari od učiteljice. Prvo je uzela bombone s njenog stola koje je donio učenik kojem je bio rođendan, zatim je uzela jabuku koju je učiteljica donijela sebi za veliki odmor i na kraju je uzela bilježnicu u koju zapisuje pitanja koja će pitati kada bude pitala prirodu. Rasparala ju je i bacila u smeće. Nakon paranja bilježnice bila je kažnjena od strane ravnatelja da ne može u kino s razredom. Kaznila sam ju da ne može na trening. Molim vas za pomoć. Očajna sam! Jesu li to znakovi problema u ponašanju? Unaprijed hvala! Mama T.

 

Poštovana,

savjetovali bi Vam razgovor s učiteljicom i školskom stručnom službom. Bliska suradnja sa školom put je ka uspjehu u rješavanju ovog problema. Potrebno je ustanoviti zašto to vaše dijete radi, kako bi se mogla prevenirati pojavnost takvog ponašanja u budućnosti. Neka Vaše dijete bude svjesno Vaše bliske suradnje sa školom po tom pitanju. Češće odlazite u školu, provjeriti njeno ponašanje i razgovarajte s njom.

Sva opisana ponašanja mogu podlogu imati u privlačenju pažnje učiteljice ili možda vas kao roditelja. No, uzroci mogu biti i druge prirode pa svakako obavite razgovore sa svima koji su uključeni u život Vaše djevojčice.

 

Nataša Čičin – Šain, mag.rehab.educ.

Kabinet Korneo

 

 

NATAŠA ČIČIN-ŠAIN

prof. defektolog
Kabinet za razvojnu podršku Korneo

Moji odgovori