Moj sin od 17 godina se užasno ponaša! Nemam podršku od supruga i ne znam što mi je činiti

Poštovani, imam sina od 17 godina. Prema meni se uažsno ponaša. Kada mu se obratim dere se, vrijeđa me, za sve me optužuje, za sve sam ja kriva. Od supruga nemam podršku, sve mu odobrava. To traje već dvije godine i sve je gore i gore. Sad je pao drugi razred s tri negativne ocjene. Učinjena mu je nepravda, pokušavam ga spasiti da ide na produženu nastavu. On će to odbiti. Kako dalje, molim Vas za pomoć?

Draga mama,

vjerujem da Vam je u ovom trenutku sigurno teško a cijelu situaciju dodatno otežava činjenica da Vas suprug ne podržava. Nažalost, ako Vaš sin ima podršku supruga velika je vjerojatnost da Vaše „spašavanje“ ne urodi plodom. No, na Vama ni nije da spašavate sina – na Vama je da mu ponudite ruku pomoći i budete tu za njega a na njemu da prihvati ili ne. I pritom snosi posljedice. Znam da Vam nije lako gledati kako se sin ponaša, no jedini način na koji može nešto naučiti jest da snosi odgovornost za vlastite postupke.

Kako je nemoguće sve savjete sažeti u pismu, predložila bi Vam da se javite u naš Centar za razgovor. Ponašanje sina i supruga ne možete mijenjati no možete utjecati na vlastito i zaštititi sebe od izgaranja. U tome Vam uvijek može pomoći stručna osoba.

Šaljem Vam podršku.

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Moji odgovori