Mogu li tablete koje pijem kroz mlijeko naštetiti mojoj bebi?

Poštovani, imam dječaka od 6 mjeseci i isključivo je dojen. Prije dva tjedna počela sam s uzimanjem tableta Depakina Chrono 300 mg navečer (u mom slučaju kao stabilizator). Pedijatrica je savjetovala momentalni prestanak dojenja.
Krenuli smo s kašicama (povrće i voće) i pokušavam ga naviknuti na AD mlijeko ali nikako ne želi (probali smo na bocu koji odbija, pa smo krenuli na žličicu pomiješano s rižinim pahuljicama da bude gušće, no i to pojede malo, a onda pljuje i povraća). Jako sam zabrinuta jer ne znam na koji način da mu nadomjestim mlijeko, pa ga svejedno još dojim jer se bojim kako ga nahraniti.
Zanima me da li je Depakine jako štetan kroz mlijeko i može li mu uzrokovati posljedice?
Unaprijed hvala na Vašem odgovoru! Mama2

Poštovana,

u mlijeko može doći vrlo mala količina Depakina koja u pravilu nije kontraindikacija za dojenje. Budući da dijete ima već 6 mjeseci, potrebno je krenuti i s dohranom na žličicu, pritom mislim na žitarice, voće, povrće (jedno po jedno u rastućim količinama ), jer Vaše mlijeko više nije kalorijski dostatno za ovu dob. Ako budete čekali, riskirate da slabije napreduje i još više odbija obroke budući da je potrebno neko vrijeme privikavanja na novi okus.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Pitajte me Moji odgovori