Liječnica je dala 3 različita antibiotika u 15 dana, a upala uha ne prolazi

Poštovani, lijepo molim pomoć kako i što napraviti. Dijete 2 godine i 9 mjeseci staro prvo je imalo upalu uha – dobili smo amoksicilin da koristimo 5 dana. Nakon toga u vrtić je išla 5 dana, dolazimo opet pedijatrici jer je opet imala upalu uha koja je očito bila samo zaliječena. Dobivamo pet dana klavocina. Pet dana odmor, pa dolazimo jučer opet doktorici i govorim joj da dijete ima temperaturu već tri do četri dana koja može varirati između 37.2 do 38.7. Daje nam sumamed 4ml jedanput dnevno. Jutros nema temperature, dajem joj sumamed 2ml, prošlo je ravno tri minute i ispovraćala je sve van. Temperatura narasla do 39.4.sve u svemu u 15 dana je dobila tri različita antibiotika. Jučer smo izvadili krv i piše da su:

eritrociti (4-5)-5.46

leukociti (6-16) 17,4

neutrofili(1.40-8.00) 11.63

i crp (0.1-2.8) 17.6

k-mcv(73.8-89.4) 68.8

k-mch(24.-29.2) 21.7

monociti(5-13) 4

Ja bih vas lijepo molila ako bi mi mogli reći što da napravim sad sa djetetom? Da li da idem u bolnicu ili što? Da li je to zaista neki virus i nije joj ništa kako kaže pedijatrica ili je zaista dijete bolesno i trebam potražit drugo mišljenje tj. drugog doktora? Hvala najljepša!

 

Savjetovala bih pregled specijaliste otorinolaringologa da se preciznije provjeri stanje uha i treće mandule.

Prema krvnoj slici moguće je da se radi o bakterijskoj infekciji, no teško je procijeniti bez pregleda i cjelokupnog uvida u nalaze.

Ako je tek pošla u vrtić zna se dogoditi da djeca redaju respiratorne infekte, a nekada je teško procijeniti da li se radi o bakterijskom ili virusnom. Nakon prolaza bolesti ostavite ju kod kuće bar 2 tjedna da se imunološki oporavi.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

 

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori