Ima li poveznice između osjetljivosti na zvukove kod djeteta i nuhalnog nabora u trudnoći?

Srdačan pozdrav. Imam sina od 3.5 godine koji je jako osjetljiv na malo glasnije zvukove. Ako čuje glasniju muziku, alarm ili bilo što glasnije – začepi si uši. Dok sam bila trudna imao je nuhalni nabor 5mm. Urađena je aminocinteza i nalaz je bio uredan, ali me sad to zabrinjava da nema neke veze sa nn. Inače normalno komunicira, igra se, krenuo je u vrtić i tamo je sve ok, normalno jede. Molim vas koje je vaše mišljenje s obzirom da aminocinteza ne može pokazat sve anomalije. Kako da mu pomognemo kada se nađemo u bučnom prostoru. Unaprijed hvala na odgovoru.

 

Poštovana, nuhalni nabor i osjetljivost na zvukove nemaju poveznice. Ako se dijete u drugim pogledima normalno razvija, normalno komunicira i nema drugih odstupanja, ovom ne treba pridavati posebnu pažnju.

Međutim ako primjećujete da postoje još neke neobičnosti u ponašanju, u tom slučaju preosjetljivost na zvukove ima značenje. Kako ste Vi opisali Vaš sin je lijepo uklopljen u kolektiv i nema drugih tegoba, stoga smatram da Vas to ne treba zabrinjavati.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

 

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori