Jesam li lud, ljubomoran ili samo lakovjeran?

Zanima me da li sam lud ili lakovjeran ili što? Naime, dosta sam ljubomoran. Kad idem negdje sa suprugom, ona se sredi i dotjera, dok sam ja u običnoj trenirci. Kaže da je svu tu robu, npr. najlonke, kupila za mene, a onda mi ne da niti da joj dotaknem noge. Mogu samo gledati, kao i svi ostali. Da li pretjerujem? Zagrljaja od nje nema ako ih ja ne iniciram, a posljednjeg poljupca se ne sjećam. Je li to u odnosu normalno?

Odgovor:

Poštovani čitatelju,

što je u odnosu između dvoje ljudi normalno i uobičajeno zapravo uglavnom ovisi samo o njih dvoje. Postoje parovi koji se stalno grle i ljube neovisno o tome gdje se i s kim nalaze, a postoje i parovi koji puno rjeđe izmjenjuju takve nježnosti – čak i kada su u svoja četiri zida.

Iz vašeg pisma nisam saznala je li oduvijek bilo tako u odnosu s vašom suprugom ili se to promijenilo nakon određenog vremena što ste zajedno. Nekada parovi jednostavno uslijed brojnih obaveza „zaborave“ da su i dalje par, posebno kada zaljubljenost prođe (što je normalno). U svakom slučaju, bilo bi dobro da kažete supruzi čega vam nedostaje u vašem odnosu i što bi htjeli.

Uvjerena sam da se razgovorom puno toga može riješiti – najgore je ne komunicirati i u sebi držati svoje potrebe.

Nadam se da će vas odgovor usmjeriti za dalje.

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Pitajte me Moji odgovori