Je li normalno da se beba od mjesec dana ne želi nositi na rukama?

Poštovana, imam dijete od mjesec dana koje dojim. Djevojčica super napreduje, dosta je žilava i jaka, dobiva na kilaži, dobro jede, spavanje je isto ok. Problem je u tome što se ona ne voli nositi. Kad ju ja ili netko drugi uzme u naručje, ma koju god vrstu nošenja pokušali ona počne plakati, odmah se krene grčiti i plakati. Taj plač postane tako jak da ju jedino dojenje može smiriti. Odbijanje nošenja ne bi bio problem, ali ona ne voli baš na miru niti ležati, niti se voziti u kolicima, tako da je najčešće smirujemo dojenjem i kad spava tek onda mama odmara, druge nam nema…

Srdačno vam zahvaljujem na odgovoru, uvelike bi nam pomogli ako bi nam malo pojasnili to njeno ponašanje i kako bi mi trebali postupati?

Poštovana,

neka djeca su vrlo živahna i od rane dobi pokazuju svoju volju, zahtjevniji su, no to ne znači odmah da nešto nije u redu.  Djevojčica se naučila smirivati na dojci, te to najviše želi. Ukoliko dobro napreduje znači da nije nedostatak kalorijskog unosa (mlijeka), a ako napredak nije dobar, treba razmotriti da je možda još uvijek gladna nakon obroka.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori