Nisam sigurna jesam li biseksualka, be curious ili straight. Imam 13 godina. Inače, uvijek se palim na dečke, uvijek zavodim dečke, ali nekad mi dođe da probam poljubiti curu. U jednom trenutku mi se to gadi, a u jednom bih to htjela probati. Danas mi je frendica dala pusu u obraze i nije bilo loše, ali bi radije da me neki dečko poljubio. Mislim da sam straight, ali pitam za svaki slučaj.

Draga čitateljice,

U ovom trenutku ti ni sama ne mogu odgovoriti jesi li straight, biseksualka ili be curious. Zapravo je to nešto čime se ni ti ne trebaš opterećivati jer će ti tijekom vremena stvari biti jasnije. Vrijeme ne možeš ubrzati a tako ni svoje “konačno” opredijeljenje.

U razdoblju u kojem se nalaziš normalno je da želiš isprobati nešto drugačije i novo – isto kao što je normalno i da ima mladih koji nemaju takvu potrebu. Što ćeš u konačnici htjeti, ne možemo znati ni ti ni ja. Moj savjet jest da samo osluškuješ sebe jer najviše odgovora o sebi možeš dobiti upravo od osobe koja te najbolje poznaje – a to si ti sama.

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Moji odgovori