Hranim li dobro svoju sićušnu bebu u dohrani?

Poštovana, imam curicu staru 9 mjeseci i ima 7 kg. duga je 70 cm. Rođena je s 2810 g i duga 49 cm. Sporije dobiva na težini, dojena je mjesec i pol dana, a onda smo prešli na Novalac. Tako nam je savjetovala pedijatrica ne bi li dobivala više na kilaži, međutim ostalo je na istom. Poslala nas je na pretrage za štitnjaču, alergije na gluten i laktozu i sve je u redu. Ja sam jako sitna, pa ne znam da li ima veze s tim.

Ima 6-7 obroka dnevno, u noći jede bočicu dva puta po 150 ml, ujutro voće+žitarice, jogurt prije ručka, za ručak meso +povrće, popodne voće i za večeru griz ili palentu s vrhnjem, pa opet prije spavanja bočicu 150 ml mlijeka. Jednom tjedno jede i ribu.
Molim vas savjet ako griješim sa hranjenjem i što joj davati da malo dobije više na kilaži? Unaprijed hvala.

Poštovana,

djeca koja su rođena nešto sitnija trebaju više vremena da dosegnu prosječne vrijednosti. Osim toga, ako ste vi sitnije građe, naravno da je moguće da je i vaša curica također sitnija. Po ovome što ste naveli čini mi se da je sve u najboljem redu. Niste naveli koliko količinski pojede. No pretpostavljam da ste time zadovoljni, jer niste ništa posebno naglasili. Ono što možete učiniti jest da povećate unos energetski bogatih namirnica, ali po mom mišljenju nema potrebe za intervencijom.

Ivana Purić

nutricionist, dipl. ing., prof.
eHrana - Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Moji odgovori