Energična djevojčica ne može biti na miru pa ima probleme u školi

Poštovani, moja djevojčica od 10 godina ima jako vatreni temperament. Odmah je za akciju za sve. Od vožnje bicikla, dugog pješačenja do igre i svega. Jako malo vremena provodi pred kompjutorom i televizorom, skoro pa ništa. Stalno mora biti u pokretu. Zbog toga nemira ima problema u školi. Jedan dan je super, a drugi sve zezne, ne sluša, ne obavlja zadatke. O čemu bi se tu moglo raditi?

Poštovana,

za konkretniji odgovor na ovo pitanje morala bih imati više informacija. Zanimalo bi me kako je protekla trudnoća, kako je protekao porod, kakav je bio rani motorički i govorno-jezični razvoj djevojčice, je li se ovaj nemir pojavio sada ili je prisutan kroz cijelo djetinjstvo i sl.

Uzroci opisanih ponašanja mogu biti vrlo različiti. Možda djevojčica ima teškoće na području senzornog procesuiranja informacija, možda ima neke elemente hiperaktivnosti, možda ima teškoće usmjeravanja pažnje, a možda je samo dijete s puno energije koju treba pravilno usmjeravati.

Kako biste dobili odgovor na to pitanje predlažem da s djevojčicom posjetite stručnjaka (psiholog, edukacijski-rehabilitator) koji će, nakon što upoznaju i testiraju dijete, moći dati konkretnije odgovore na Vaše pitanje.

STELA HORVAT

prof. rehabilitator
Kabinet za razvojnu podršku Korneo

Moji odgovori