Dojim li previše bebu i kad joj uvesti još jedan obrok?

Poštovana, imam pitanje u vezi s rasporedom obroka. Znači beba je stara 6 mjeseci, rođena je s 2850 g, na zadnjem pregledu sa 4,5 mjeseca je imala 5400 g. Počeli smo s dohranom kad je imala 4 i pol mjeseca na preporuku pedijatra, jer je sporije dobivala na težini. Ovakav nam je raspored obroka: kad se probudi oko 7 ujutro dojenje, oko 9.30 h voćna kašica, oko podne dojenje, oko 14 sati povrtna kašica,16 h dojenje,18 sati dojenje i oko 20 sati navečer dojenje. U noći je hranim jednom ili 2 puta. Napominjem da je to dojenje na zahtjev, kad vidim da je gladna.

Curica je inače jako napredna i živahna, mršavica, ali žilava. Sama se već posjela i počela dizati na noge. Zanima me da li je to za bebu od 6 mjeseci previše dojenja u 24 sata? Izdrži 2 ili 2 i pol sata bez hrane preko dana, a tijekom noći i duže. Kad joj mogu uvesti i večernji ili popodnevni obrok? Unaprijed hvala.

Poštovana,

možete već sada uvesti mliječno žitnu kašicu umjesto zadnjeg dojenja prije spavanja. Dijete će biti dulje sito i manje će se buditi po noći zbog jela.

Polako mijenjajte dnevni ritam obroka s uvođenjem većeg broja obroka krute hrane. Ukidajte jedno po jedno dojenje. Djetetu možete ponuditi podoj odmah nakon kašice da biste bili sigurni da je vaša beba sita i vjerojatno će izdržati 3 do 4 sata, do sljedećeg obroka.