Dojena beba od 8 mjeseci ima jake noćne grčeve. Što bi mogao biti problem?

Poštovanje, beba mi ima 8 mjeseci. Problemi s grčevima počeli su s osam dana života i još uvijek traju. Nisu tako izraženi kao tada, ali su svaki dan i to po noći. Buđenje je svaki sat, dizanje na nožice,  svijanje, plač. Ujutro se zna olakšati, ispusti vjetar i dobro je. Stolicu ima svaki dan. Krvna slika je u redu, ali ona se noću strašno muči. Zna se zacrveniti, ukočiti i zaplakati. Inače ju dojim  po noći 3 puta. Kako joj pomoći? Je li normalno da grčevi još traju i sa 8 mjeseci ili je nešto drugo u pitanju? Koje kašice joj davati da joj bude što lakše za probavu? Inače je vesela i napredna curica. Hvala puno..

Poštovana,

grčevi koje vi spominjete sigurno više nisu oni uobičajeni novorođenački, jer oni prestaju do četvrtog mjeseca života. Nemam dovoljno informacija, pa ne znam kako da vam pomognem. Moguće je da je problem u adaptiranom mlijeku ako ga dodajete kašicama.

Savjetujem vam da posjetite gastroenterologa. Ono što do tada možete učiniti jest da nikako ne dajete vašoj bebi voće u večernjem obroku i da postepeno izbacite noćne podoje.

Ivana Purić

nutricionist, dipl. ing., prof.
eHrana - Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Moji odgovori