Poštovani, moja curica ima 15 mjeseci i imamo problema kod unosa tekućine, jer jednostavno ne želi piti. Dajem joj i na čašu, na žličicu i na bočicu, ali popije svega 10 ml i gotovo. Već smo isprobali sve i svašta.

Poštovani, moja curica ima 15 mjeseci i imamo problema kod unosa tekućine, jer jednostavno ne želi piti. Dajem joj i na čašu, na žličicu i na bočicu, ali popije svega 10 ml i gotovo. Već smo isprobali sve i svašta. Inače jede sve, ima jaku mokraću, pa je kod mokrenja često svrbi. Pedijatrica nas je poslala na sve moguće pretrage pa čak i za dječje gliste, ali svi nalazi su u redu. Zaključak je da premalo pije tekućine. Kako je potaknuti da više pije? Unaprijed hvala! M.

Poštovana,

Na slično pitanje je već odgovorila naša prof.psiholog gđa. T.Puljiz.

Sugerirala je da djeca često hoće biti kao odrasli, uče gledajući nas.
 
Tu činjenicu možemo u puno situacija iskoristiti, pa tako i Vašoj. Budite primjer svojoj djevojčici. To možete uraditi da uvijek nakon jela Vi popijete čašu vode ili soka i ponudite ju istovremeno Vašoj djevojčici. Čaša iz koje Vi pijete neka bude ista kao i dječja ili joj ponudite tekućinu u čaši sa njoj zanimljivim likom. I na kraju dajte joj da pije sama.

Dr. Matilda Kovač Šižgorić, spec. pedijatar – spec. dječje neurologije
Poliklinika za dječje bolesti Sabol