Beba odbija hranu u kojoj ima adaptiranog mlijeka

Poštovana, imam bebu od 9 mjeseci koja jednostavno odbija hranu napravljenu s adaptiranim mlijekom. Inače se mučim da ga nahranim i s ostalim obrocima, ali njih koliko toliko pojede. Sve što je napravljeno na mlijeku, dakle čokolino, keksolino, žitarice itd. ne želi jesti. Pojede jedino grčki jogurt, svježi sir isto ne voli. Moje pitanje glasi: što bi mu mogla davati i u kojim količinama kako bi zadovoljio dnevnu količinu mlijeka, a da nije mlijeko? Prestao je dojiti s 6 mjeseci, isto je počeo odbijati, a na bočicu nikada nije htio piti. Ima 5 krutih obroka na dan ujutro i navečer se zaista trudim da pojede kašicu na 150 ml mlijeka, ali ne ide nikako. Molim Vas za pomoć! Jesu li dobra zamjena gotove mliječne kašice, njih još nekako i pojede?

Poštovana,

uvijek je bolje pripremati svježe kašice. Naravno da povremeno možete koristiti gotove mliječne kašice. Dobro je što vaša beba jede mliječne proizvode, pa time može nadoknaditi dio dnevno potrebnog unosa.

Vodite računa da ukupan dnevni unos mlijeka i/ili mliječnih proizvoda mora biti 500 ml. Do prve godine života nije uputno koristiti kravlje mlijeko kao samostalan obrok, ali ga možete koristiti kao dodatak svim vrstama kašica.