Beba od 4,5 mjeseca potpuno odbija bočicu i mlijeko. Kako da ga hranim?

Poštovani, molim vaše stručno mišljenje. Dječak od 4,5 mjeseca neće piti AD. Od 2. mjeseca života jede Novalac, do 3. mjeseca i tad je počeo odbijati bocu i to traje već mjesec i pol dana. Uspijemo ga prevariti tek u snu, i to iz više pokušaja. Trza se, vrišti, plače, izvija, prducka. Odbijanje je svakim danom sve jače. Naime, pedijatrica nam je rekla da krenemo s kašicama, i dajem mu, i super prihvaća, međutim, što mi je činiti ako on samo želi kašicu, a mlijeko nikako. Stavljam mu mlijeko u kašicu, ali je li to dovoljno mlijeka koje mora popiti dnevno?
Hrani se svaka dva sata, nekad, tri jer premalo pojede i onda ga svako malo uspavljujem da bi pojeo. Samo što on, što je veći, sve manje spava. Kako ću ga onda hraniti i dati mu mlijeko? Mislimo i da ga zubi muče i pljuvačka je u sve većoj količini, trza uši, natečeni su desni, noću se počeo stalno buditi i izvijati, meškoljiti svakih sat vremena.
Molim vas pomozite, očajna sam.

Poštovani,

svakako bebi davajte mlijeko putem kašica što više, a sugeriram da se ipak pregleda kod dječjeg gastronterologa kako bi se otklonile moguća alergija ili neki drugi razlog zbog kojeg odbija mlijeko.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori