Beba od 2,5 mjeseca odjednom ne pokazuje znakove gladi i negoduje pri hranjenju

Poštovana, imam bebu od 2,5 mjeseci. Kombinirali smo dojenje i Aptamil prije 1,5 mjeseci, a nakon toga prešli na samo Aptamil 1. Rođen je s 3430 g, otpušten s 3100 g. S mjesec dana imao je 4200 g, a sada s 2,5 mjeseca ima 5500 g. Do prije tjedan dana je bio jako gladna beba, jeo je svaka 2.5 do 3 sata, 90 ili 120 ml. Po noći je imao 1 ili 2 buđenja.

Unatrag tjedan dana danju ne pokazuje znakove gladi, samoinicijativno mu dajem hranu svaka 4 h. Uz muku pojede 120 ml. Tako skupimo 5 obroka u 24 sata, odnosno 5 obroka uključujući i noćni. U večernjim satima jako negoduje kad ga se samo stavi u položaj za hranjenje. Zanima me je li moguće da je nastao neki problem, trebam li nuditi češće a manje ili da ga pustim da sam traži? Inače je veselo dijete, vrlo miran i nije zahtjevan. Hvala puno na odgovoru.

Odgovor:

Poštovana,

ako dijete dobro napreduje što vidimo da je tako, nastavite davati u pravilnim razmacima, a nemojte forsirati ako ne želi pojesti sve ili ako je nekada razmak veći. Djeca su vrlo različita i imaju različiti ritam.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori