Beba od 11 mjeseci ima već 10 dana nisku temperaturu

Poštovana doktorice, moj sin puni 11 mjeseci 15.02. i već 10 dana ima nisku temperaturu (37.2-37.6 mjereno u uhu). Ovo je treći put da dobiva temperaturu od početka prosinca. Prvi put je imao grip i temperatura je trajala tri dana, drugi put je bio RSV virus praćen bronhijelitisom i ta niska temperatura je trajala 7 dana. Od kad se treću put pojavila ta niska temperatura već smo ga dva puta vodili kod doktora koji je ponovio test na grip, koji je bio negativan. Uz ovu nisku temperaturu njemu je i curio nos i malo je kašljao. Sve to prolazi, ali temperatura je i dalje tu.
Nije konstantna i prolazi sama od sebe, bez lijekova, ali se i svakog dana vraća bez drugih simptoma. Beba ima samo 2 zuba u donjoj vilici i jutros sam uspjela napipati da mu izlazi i gornja dvojka, a desni su jako natečene. Da li zubići mogu biti uzrok ovoj niskoj temperaturi? Molim vas za vaše mišljenje, jer se jako brinem.
Hvala Vam puno, Alex

Odgovor:

Poštovana,

ova temperatura mjerena u uhu nije uopće zabrinjavajuća i normalnom se smatra do 37,5 C, pa dakle ne vidim razlog za brigu. Ako je samo granično viša, znači obično da je neka viroza u pitanju, što nije neobično obzirom na dob djeteta.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ

dr. med. spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
Poliklinika za dječje bolesti Helena

Moji odgovori