Agresivna sam i povrjeđujem, a ne želim i ne znam zašto

Poštovani, možete li mi objasniti zašto sam tako agresivna? Još uvijek idem u školu, u školi mi je problem neprihvatljivo ponašanje, majka je pozvana svaki tjedan u školu radi ponašanja. Ja ne znam na koji način da se smirim u ponašanju, žensko sam! Ne bih se trebala tako ponašati. Savjest me grize svaki dan zbog svega što napravim svojoj profesorici. Zbog toga mi je jako teško, ali ne znam na koji način da smirim to svoje ponašanje, kako? Najveći mi je problem to što neću dobro proći u životu. Reći ću Vam jedan primjer – danas sam rekla profesorici da je k**a, ali nisam tako mislila, jednostavno mi je izletjela ta riječ, i žao mi je zbog toga jako. Molim Vas da mi pomognete savjetom.
Unaprijed hvala!

Draga čitateljice,

zašto netko jest ili nije agresivan, nemoguće je konstatirati bez informacija o toj osobi. Da bi razumjeli nečije ponašanje, moramo znati što je u podlozi tog ponašanja kao npr. kako je izgledao njezin život, kako taj život izgleda sada, kako su se prema njoj ponašali bližnji, društvo, što je muči, kako se nosi s tim što je muči… Npr. netko može biti agresivan zato jer je to jedini model ponašanja koji je vidio u kući; netko pak može biti agresivan jer se na taj način brani; netko… Koliko ljudi, toliko i mogućih razloga. Koji je tvoj razlog, u ovom trenutku bez svih tih informacija ne mogu znati.

Moj savjet je da se obratiš školskom psihologu i kažeš mu što te muči; ako nemaš školskog psihologa možeš reći mami da bi voljela porazgovarati sa psihologom. Svatko od nas u nekom periodu života reagira na način na koji ne bi htio te mu je zato potrebna pomoć – nemoj se ustručavati zatražiti tu pomoć. Ne moraš biti sama u ovome.

Sretno!

Kristina Bačkonja, dipl. psiholog i NLP trener
Centar Budi svoj

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Pitajte me Moji odgovori