Imam 16 godina, pokušala sam samoubojstvo i želim to ponoviti

Dobar dan, osjećam se kao gubitnik, nemam volje za životom. Prestala sam ići na treninge, u školu. Uopće ne izlazim iz kuće i nemam volje pričati s ukućanima. Želim samo biti u svojoj sobi i da mi nitko ne smeta. Što da radim? Ne želim ići na razgovore kod psihologa. Imam 16 godina, visoka sam 165 cm, teška 63-64 kg. Već sam se dvaput pokušala predozirati lijekovima, ali neuspješno. Želim to ponoviti, ali ne mogu jer mi je mama sve lijekove sakrila. Htjela sam se ubiti zbog problema s mamom i tatom koji su razvedeni i imaju nove obitelji. Živim s mamom i očuhom i njihovim sinom. S tatom nemam kontakta, iako živimo u istom gradu. Tata ne želi komunicirati sa mnom i to me ubija. Ne znam koliko ću još izdržati. Jedino što dobivam od tate je novac. Ne želim ovakav život. Mrzim sebe i dan kad sam rođena, mrzim ljude oko sebe. Molim vas, pomozite mi. Unaprijed zahvalna.

Draga S.,

znam da ti je teško i vjeruj mi kada ti kažem da za sve postoji rješenje i pomoć. Molim te da se što prije obratiš na jedan od ovih telefona i zatražiš pomoć: Hrabri telefon – od 9 do 18h radnim danom – 0800 0800; Telefon za psihološku pomoć – Psihološki centar TESA, 01/ 4828 888; Plavi telefon za djecu u krizi, 0800 421 888.

Prije bilo kakve odluke, potraži pomoć na jednom od ovih brojeva i sjeti se da rješenja uvijek ima a da ono sigurno ne uključuje samoubojstvo. Šaljem ti svoju podršku i snagu.

Kristina Bačkonja, dipl. psiholog i NLP trener

Centar Budi svoj

KRISTINA BAČKONJA

dipl. psiholog, NLP trener
Centar Budi svoj

Moji odgovori