“Tko voli peglati taj je sretan čovjek”, znamo reći u šali. Ipak, u šali uvijek ima pola istine. Većini žena peglanje je jedan od najomraženijih kućanskih poslova. Nažalost, pegle se moramo uhvatiti prije ili kasnije jer se rublje ne može ispeglati samo od sebe. Pomirili smo se time da još uvijek nismo pronašli robota koji pegla umjesto nas, ali i dalje nas “muči” vrijeme koje provedemo u društvu s peglom. Postoji li trik uz koji možemo barem malo skratiti vikend druženja s ovim kućanskim aparatom?

Aluminijska folija

Postoji, a glavni akter je aluminijska folija koju i inače koristimo za sve i svašta. Većina žena tvrdi da će glačanje uz pomoć folije postati lakše, trajat će kraće i uštedjet će se i onako skupa električna energija. Zvuči idealno, zar ne?

Sve što trebate napraviti je s daske za peglanje skinuti zaštitnu foliju, zatim direktno na dasku staviti cijelom dužinom aluminijsku foliju. Sjajnija strana folije mora biti okrenuta prema gore. Pritisnite foliju oko ruba daske i vratite zaštitnu tkaninu.

Zašto baš aluminijska folija? Zato što ona reflektira toplinu i pojačava učinak pegle pa će peglanje s jedne strane biti sasvim dovoljno.

Žene koje su isprobale ovaj trik kažu da skraćuje vrijeme peglanja za čak tri puta. Ne znamo jeste li znali, ali aluminijskom folijom možete naoštriti i škare.

Pogledajte video!