Korisnice društvenih mreža, posebno one koje vole često koristiti emotikone kako bi opisali svoje trenutne aktivnosti, stanja u kojima se nalaze i sl. razveselit će jedna novina – emotikon dojenja.

Naime, iz tvrtke Apple poručili su da nova serija emotikona, među kojima se našla i dojilja stiže na sve iPhone, iPad, Mac i druge uređaje.

Emotikon žene koja doji predložila je medicinska sestra Rachel Lee. Istaknula je kako gotovo tri milijuna majki u Sjedinjenim Američkim Državama doji u bilo kojem trenutku, dok se gotovo 80 posto od 4 milijuna beba rođenih u SAD-u svake godine doji. Zbog te velike zastupljenosti smatrala je kako bi i takav emotikon trebao naći svoje mjesto među ostalima, a njezin prijedlog ubrzo je i prihvaćen.

Osim mame koja doji, novost su i žena s hidžabom, osoba s bradom, hrana kao što je sendvič, kokos, osoba koja sjedi u lotus položaju, zombi itd. Nove emotikone kreirala je neprofitna grupa Unicode Consortium, koju uglavnom čine volonteri iz tehnoloških kompanija koji zajednički odlučuju za one koji će ući u uži izbor.

Iako je emotikone još davne 1999. godine kreirao Japanac Shigetaka Kurita, masovno su se počeli koristiti tek 2011. godine. Trenutno ih je dostupno više od dvije i pol tisuće.