Hopa Cupa je projekt Udruge PaRiter za ljudska prava i građansku participaciju iz Rijeke, a na istoimenoj web stranici – HopaCupa.org ponudili su edukativni sadržaj i provjerene informacije o kontracepciji, spolnim bolestima i zdravlju. Cilj projekta je promovirati odgovorno spolno ponašanje među tinejdžerima, adolescentima ali i odraslima. U praksi to znači da mladi trebaju naučiti donositi odluke o spolnom ponašanju, ali na temelju znanstvenih činjenica.

Kako piše na stranici HopaCupa.org, kontracepcija itekako ima veze s ljudskim pravima, jer odgovorni pojedinac svjestan je svojih prava, ali i odgovornosti prema sebi, drugome i zajednici.

Na portalu se mogu pronaći detaljne i najnovije informacije o svim oblicima kontracepcije. Sama metoda zaštite opisana je jednostavnim jezikom razumljivim mladima, a dana je i informacija o djelotvornosti i cijeni.

Portal također nudi i popis ginekoloških ordinacija kojima se djevojke mogu obratiti za svu pomoć.

Portal je krenuo s radom, ali napominju da će dodavati nove informacije kako budu pristizale, kako o kontracepciji, tako i o pristupu ginekološkim uslugama. Grafički i dizajnom portal je vrlo zanimljiv i moderan, ali i vrlo pregledan te jednostavan za korištenje.