Ako postoje dvije stvari na svijetu za koje nikako ne biste rekli da idu zajedno, onda su to definitivno pivo i joga. Međutim, grdno ste se prevarili. U Berlinu se već pune dvije godine održavaju tečajevi pivske joge – senzacije koja se munjevitom brzinom širi svijetom. Vrlo brzo postala je hit i u Australiji i na Tajlandu. Ovih dana sve više upita o beer jogi stiže i na adrese hrvatskih majstora za jogu.

Sigurno se pitate tko se ovoga mogao dosjetiti? Ideja za ovu neobičnu kombinaciju je nastala sasvim slučajno kada je jedan instruktor joge pokušavao u različitim pozicijama balansirati s punom bocom pive. Danas se u njegovom klubu traži mjesto više za zabavne satove koji se ponekad presele i u barove te na rođendanske proslave.

A kako izgleda sat pivske joge? Svaki trening uključuje pijenje piva u pozama što znači da se bocom ponekad balansira na glavi, ona služi kao uteg ili kao fokus tijekom vježbanja ili se popije pokoji gutljaj da bi se duže zadržalo u određenoj pozi.

Na kritike da je cijela stvar nezdrava, inicijatori ove ideje imaju spreman odgovor. Beer joga kombinira filozofiju joge sa zadovoljstvom pijenja pive i pomaže čovjeku da postigne novi stupanj svijesti. Drugim riječima, joga i pivo najbolje su terapije za tijelo, dušu i um.

Pivsku jogu mogu prakticirati stariji od šesnaest godina, a pokretači ovog trenda kažu da pivska joga nije nikakva šala. Puno truda je potrebno kako bi se izvele određene poze s bocom piva u ruci. Također je potrebno mnogo samosvjesnosti i napora da bi održali tijelo u jednoj pozi.