Najlon-čarape ili popularno najlonke već su više od 75 godina prijeko potreban modni dodatak u hladnim danima. Svaka žena tu i tamo muku muči s najlonkama jer životni vijek nije im dug. Izvučene niti nakon kraćeg nošenja njihova je glavna mana kojoj možda ipak ima lijeka. Donosimo vam nekoliko trikova kako sačuvati najlonku i produžiti joj “život” bar na neko vrijeme.

Hladnjak

Kada kupite nove najlonke, malo ih namočite i stavite u zamrzivač. Nakon potpunog zamrzavanja, izvadite ih, odmrznite i osušite. Zamrzavanjem najlonki vlakna jačaju i samim tim vijek trajanja čarapa bit će puno duži.

Lak za nokte

Prozirnim lakom za nokte namažite kritične dijelove na čarapi poput pete i prstiju koji se najbrže poderu te šav kako se ne bi dalje širio. Lak će učvrstiti najlonske niti na mjestima koja su pod većim pritiskom.

Lak za kosu

Obucite najlonke te ih s udaljenosti od cca 20 centimetara pošpricajte lakom za kosu. Lak će skrutiti osjetljive najlonske niti čarape te spriječiti pucanje najlonki i izvlačenje niti.

Obrnuto pranje

Prilikom pranja hulahopki, neovisno radi li se o strojnom ili ručnom, preporučujemo da ih perete s unutarnje strane. Odlučite li se za strojno pranje, odaberite postavke hladnog pranja. Izbjegavajte omekšivač prilikom pranja i sušilicu jer oni uništavaju vlakna hulahopki.