Međunarodni institut prirodnog zdravlja iz Zagreba organizira program ZDRAVI – SRETNI, besplatne radionice i tretmane za djecu i mlade sa psiho-fizičkim poteškoćama: nesigurnost, astma, slaba koncentracija, ADHD, problemi motoričkih kretnji, noćno mokrenje, strahovi, depresija, alergije, problemi s vidom, slab imunitet, razne ovisnosti (alkohol, cigarete, droga) i slično.

Roditelji im se obraćaju kad su već na izmaku snaga jer nigdje ne mogu dobiti adekvatnu pomoć za svoje dijete te na preporuku roditelja djece sa sličnim ili istim problemima. Roditelji vide pozitivne promjene na svom djetetu i žele pomoći drugim roditeljima i djeci koji su u sličnoj situaciji.

Program se odvija u prostorijama udruge svaki dan po sat vremena. U programu se koriste prirodne metode: edukacija, relaksacija, refleksoterapija stopala, masaže glave i leđa čiji su prezenteri i terapeuti educirani od stručnih liječnika tradicionalne kineske medicine.  Korištenjem ovih metoda djeca se oslobađaju stare, negativne energije, nemira, bezvolje, ljutnje te primaju novu i pozitivnu energiju koja ih mijenja i pomaže da budu bolji i zdraviji.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini tretiranjem određenih meridijana na tijelu stimulira se rad unutar pet glavnih organa u tijelu (srce, pluća, jetra, slezena, bubrezi) te se na taj način oslobađaju blokade koje su uzrokovale problem. Poticanjem cirkulacije i energetskog protoka organizam dolazi u ravnotežu što se odražava na kvalitetno zdravlje i život svake osobe.

Kroz razgovor i igru s terapeutom dijete iznosi svoje probleme i viđenje događaja u koje je uključeno te dobiva savjete što i kako postupiti u određenoj situaciji, kako se ispravno ponašati, kako prevladati strah, nervozu, kako se umiriti prije testa ili nastupa, kako ne reagirati burno, kako zaustaviti potrebu za agresijom ili stalnim hodanjem po razredu itd. Već nakon nekoliko tretmana vidljivi su pozitivni rezultati, odnosno poboljšanja u psihičkom, fizičkom i emotivnom zdravlju djeteta.

Slabovidnoj djeci popravio se vid, ublažili su se ili nestali problemi s kožom (razne vrste dermatitisa), djeci koja boluju od astme smanjio se broj napadaja te potreba za uzimanjem lijekova, ublažili su se ili nestali simptomi alergija u djece koja su alergična. Hiperaktivna i agresivna djeca su mirnija, opuštenija; povučena i sramežljiva djeca postanu otvorenija, slobodnije razgovaraju i ostvaruju kontakte s drugom djecom. Također noću mirnije i bolje spavaju. Mnogima se povećala kreativnost, puni su novih ideja, raznih pitanja i interesa (za sport, igru, čitanje, druženje). U školi se lakše koncentriraju, pamte, uče te ostvaruju bolje rezultate. Zbog brojnih pozitivnih promjena u ponašanju i zdravlju djeca bolje funkcioniraju u vrtiću i školi s drugom djecom, odgajateljicama i učiteljicama, a i kod kuće s obitelji. Roditelji su prvi koji primijećuju pozitivne promjene, zatim odgajateljice i učiteljice te na kraju i sami doktori koji potiču roditelje da i dalje dovode dijete na program.

Uz samostalno financiranje humanitarnog programa ZDRAVI-SRETNI, udruga nastoji prikupiti sredstva za provođenje programa donacijama drugih institucija, organizacija i pravnih subjekata kojima je humano djelovanje sastavni dio poslovanja.

Program počinje 8. srpnja 2013. godine.

Kontakt:

Međunarodni institut prirodnog zdravlja
Tel. 01/5620108
Mob. 098 9470 533
Radnička 20a / 1. kat, Zagreb

 

Roditelji, vi ste ključ! Pomognite svojoj djeci rješiti zdravstvene poteškoće putem prirodnih metoda!