Danas kada je kroz čitavu godinu dostupno najrazličitije voće i povrće iz svih dijelova svijeta, djeca se najčešće hrane nezdravo. Nerijetko se dogodi da u danu ne pojedu niti jedan zdravi obrok, a kamoli nužnih pet. Posljedica je to užurbanog načina života kojeg vodimo mi roditelji, a često i djeca. Glad utažimo proizvodom iz pekare, brzom ili prerađenom hranom, što nam trenutno daje energiju ali ostajemo zakinuti za tako važne vitamine i minerale.

Roditelji često muku muče s djecom koja su izbirljiva oko hrane i imaju jednoličan ograničen jelovnik. Loš apetit kod djece nije rijetkost, a za posljedicu ima oskudne i nekvalitetne obroke deficitarne makro i mikronutrijentima. Vegetarijanski način prehrane se također sve češće susreće kod djece čiji su roditelji vegetarijanci. Sve su to slučajevi u kojima djeca ne dobivaju prijeko potrebne vitamine i minerale.

Uravnotežena prehrana je ključna za djetetov razvoj, kako bi njegov organizam dobio potrebne makro i mikronutrijente. Rast i razvoj kostiju, razvoj vida, kognitivne funkcije, mentalne performanse, funkcije imunološkog sustava samo su neki od razloga zašto roditelj mora brinuti o opskrbi djeteta vitaminima A, B kompleksa, C, D i E te mineralima željezom i cinkom.

Željezo je ključan mineral koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj kognitivnoj funkciji. Najbogatiji izvor željeza su crveno meso te zeleno lisnato povrće. A upravo su to namirnice koje mnoga djeca ne vole. Razina željeza u krvi te djece može pasti ispod donje granice što za posljedicu može imati manjak energije i koncentracije, iscrpljenost, umor.

Ukoliko se iz nekog razloga djetetu ne može osigurati svakodnevno uravnotežena prehrana, vitamini i minerali se djetetu moraju osigurati kroz multivitaminske dodatke prehrani. Pritom je važno obratiti pozornost na udio pojedinog vitamina/minerala u dnevnoj dozi (% PU-preporučeni unos). Što je udio veći, proizvod je kvalitetniji jer se zadovoljava kompletna potreba djeteta.

ivana zagorec kolednjak biovitalis

IGRA DARIVANJA
Isprobajte Biovitalis Multivitamin 100%!

Multivitamin 100% je vitaminsko mineralni tekući dodatak prehrani za djecu od 3. godine nadalje i odrasle.

Namijenjen je djeci koja ne jedu uravnotežene obroke. Izbirljivim jelcima koji ne jedu dovoljno. Djeci koja imaju ograničen jelovnik. Djeci na vegetarijanskoj prehrani ili drugoj restriktivnoj dijeti. Djeci koja često konzumiraju fast food hranu, gazirane napitke ili prerađenu hranu.

Multivitamin 100 % sadrži:
• 100% preporučenog dnevnog unosa: vitamina A, B, C, D i E, željeza i cinka
• uzima se samo jednom dnevno
• bez šećera, bojila i aroma
• s prirodnim sokom jabuke

Više o Multivitamin 100% dodatku prehrani pročitajte OVDJE.

 

ISPROBAJTE GA I VI!

biovitalis-multivitamin

Tvrtka Biovitalis dariva dva čitatelja Klinfo.hr portala svojim novim proizvodom Multivitamin 100%. Sve što trebate je:

1. Postati fan Facebook stranice tvrtke Biovitalis, ako još niste
2. Popuniti donju prijavnicu
3. Doći nam ponovno 5. listopada 2016. kada ćemo objaviti imena dvaju sretnih dobitnika.

Sretno!

 

SRETNE DOBITNICE MULTIVITAMINA 100% SU:

1. JELENA RAJČIĆ, ŠIBENIK

2. IVA ŠKARICA, IVANKOVO
Čestitamo sretnim dobitnicama, a ostalima se zahvaljujemo na sudjelovanju!