Svaka majka zna da su djeca osjetljiva na respiratorne infekcije, pa pokušava zaštititi svoje dijete od mikroba i virusa kako najbolje zna. Jedna od opcija je tretman u Natura sol slanim sobama koje nude potpuno prirodno rješenje utemeljeno na dugogodišnjoj praksi i kliničkom istraživanju. Slane sobe jačaju i na prirodan način štite imunobiološke kvalitete u dječjem respiratornom sustavu bez nuspojava.

Slane sobe Natura Sol u Medvedgradskoj 49 u Zagrebu pomoći će djeci u čišćenju, poboljšanju i održavanju respiratornog sustava zdravim pomoću suhog aerosola. Suhi aerosol lokalno ojačava dječji imunitet i biocenozni respiratorni sustav, čisti ga od nakupljenog sekreta i djeluje protuupalno. Spomenuta terapija soli naziva se haloterapija.

Što kažu stručnjaci?

Slana soba oponaša okoliš stvarnog rudnika soli ili primorskih predjela gdje je zrak bogat soli te umanjuje i ublažava oboljenja gornjih i donjih dišnih puteva. Stručnjaci se slažu, a pedijatrijska i pulmološka istraživanja su potvrdila da nakon 10-12 dana, 1-2 puta godišnje, haloterapija smanjuje trajanje i težinu postojećih akutnih i kroničnih respiratornih oboljenja, djeluje preventivno na pojavu mogućih novih infekcija i bolesti te smanjuje stres i jača imunitet.

Kako izgleda terapija u slanoj sobi?

Djeca borave u slanim sobama oko 20 minuta, opušteno dišući prema dobivenim uputama. Preporučuje se prije i nakon haloterapije popiti tekućinu radi lakšeg izlučivanja nakupljenog sekreta. Pod utjecajem terapije sluznica se ne suši, a kanali gornjih dišnih puteva se otvaraju. Time nestaje i blokada sinusa popraćena čestom glavoboljom koja djeci često ometa koncentraciju u igri, učenju i sportskim aktivnostima.

Prva  terapija u paketu održava se subotom i ona je besplatna, a tada se dogovara dinamika narednih terapija. Radno vrijeme slanih soba je prilagodljivo obavezama djece i odraslih.

Kako izgleda slana soba?

Slane sobe su prostrane, a sve koriste profesionalnu opremu sa certifikatom po ugledu na inozemne zdravstvene ustanove. Podovi nisu prekriveni solju, pa prostor udovoljava ekološkim i higijeniskim uvjetima.

Dječji kutak za igranje, učinit ce boravak vašoj djeci, a i vama, ugodnim i opuštajućim popraćen ambijentalnim i nenametljivim meditativnim efektima.Kome su namijenjene slane sobe?

Slane sobe prirodan su način liječenja za svu djecu i odrasle koji:
– boluju od čestih (akutnih ili kroničnih) respiratornih upala i infekcija,
– pate od alergija, ekcema i bilo kojih kožnih oboljenja,
– su skloni prehladama,
– u fazi su prestanka pušenja,
– imaju oslabljeni imunitet,
– osjećaju kronični umor, manjak energije, stres ili pate od nesanice,
– bave se sportom i/ili fizički i psihički napornim poslom

Pozvani su svi…trudnice, djeca, odrasli, klijenti starije životne dobi, sportaši, poslovni ljudi, studenti i svi one koji žele svoj imunitet i zdravlje njegovati na isključivo prirodan način – solnom terapijom.

DOBITNICI TRETMANA:

Natura sol daruju 10 čitatelja Klinfo.hr portala s paketom od 5 besplatnih tretmana u svojoj slanoj sobi. Slali ste nam svoje kontakt podatke i napomene zbog čega želite ili trebate terapiju soli.

Dobitnici su:

1. Valentina Bagarić, Dugo Selo
2. Tomislav Rendulić, Zagreb
3. Vlasta Žugelj Karačić, Zagreb
4. Milena Loucki, Zagreb
5. Lara Matulin, Donja Zdenčina
6. Ivanka Jakopiček, Sesvete
7. Želja Ćurić, Sesvete
8. Irena Goleš, Zagreb
9. Vera Gulan, Zagreb
10. Ivona Pelajić, Zagreb

! Dobitnike ćemo obavijestiti putem e-maila o detaljima dolaska na tretmane.

Više o haloterapiji…
potražite na stranicama www.slane-sobe.hr
Slobodno pošaljite dodatne upite ili napravite online prijavu putem kontakt obrasca. Ljubazno osoblje Natura sol pomoći će vam oko svakog pitanja.