To je samo njezin dan. Kako se ona cijele godine brine o vama, daje vam pažnju i nježnost, na isti joj se način zahvalite na njezin dan. Učinite za nju nešto posebno i od srca. Donosimo nekoliko ideja…

“Mama razumije ono što dijete ne kaže”
“Najvažnija stvar koju tata može napraviti za svoju djecu, je da voli njihovu mamu”
(nepoznati autor)

Mama zna da je volite, ali nema bolje prilike od Dana žena da joj to i kažete. Ako niste spretni s riječima, napravite to čestitkom i poljupcem. Za izradu čestitke treba vam malo bijelog debljeg papira, škare, ljepilo i kolaž-papir ili pak dobri stari flomasteri. U iscrtavanju čestitke sudjelujte svi. Neka djeca nacrtaju ono što osjećaju prema mami, prvu asocijalicu koja im pada na pamet kad se sjete mame, a tata neka te asocijacije i osjećaje pretoči u riječi. Ako želite biti orginalni, napravite veeeliku čestitku, metar sa metar dužine, koju možete doista kreativno oslikati. Kupite malo više crvenih bojica, jer bit će puno srca…

“Mama je osoba koja će, ako ima samo četiri komada pite, a pet članova obitelji, brzo izjaviti da ona zapravo ne voli pite” 
(Tenneva Jordan)

Skuhajte fini ručak ili večeru. Vratite se ranije s posla, pokupite klince i bacite se na kuhanje nekog jednostavnog, ali ukusnog jela. Na taj poseban dan, iznenadite mamu i sa desertom oko kojeg se više potrudite i lijepo ga ukrasite voćem ili bombonima. Samo zapamtite, nakon kuhanja pospremite i oribajte kuhinju, jer bi učinak mogao biti kontraproduktivan, kada se mama sjeti koliko je sati čišćenja nakon ručka očekuje.

“Kako djeca rastu možda zaborave na sve primljene rođendanske poklone, ljetovanja, izlaske, ali nikad neće zaboraviti kako su se osjećali kada su provodili vrijeme s njom”
(Reed Markham)

Malo koji poklon može zamijeniti pažnju koju možete mami pružiti samo time da provodite dan s njom. Otkažite dogovore s prijateljima, ugasite TV i kompjuter, prebacite sve obaveze za sljedeći dan. Jednostavno budite s mamom, pričajte, zezajte se, komentirajte, igrajte društvenu igru i pamtite te zajedničke trenutke.

“Ne postoji baršun tako mekan kao majčino krilo, niti ruža tako ljupka kao njezin osmjeh, niti put toliko obasut cvijećem poput onog kojeg su ostavili njezini koraci”
(Archibald Thompson)

Cvijet je znak pažnje koji govori o ljepoti, živosti i nježnosti, odnosno o svim kvalitetama koje krase i vašu mamu. Ne zamarajte se skupim buketima. Iskoristite vikend za odlazak na neku od najbližih livada ili šuma i uberite mami cvijet. Mali, ali od srca.

I na kraju ne zaboravimo kako je jedan dan premalo. Trebalo bi biti više dana u godini kada slavimo onu koja nas toliko čuva i voli.