Klinfo.hr ima novu rubriku koja nosi naziv “Pitaj psihologa”, a u kojoj će naše drage suradnice, iskusne i certificirane terapeutkinje – Tatjana Gjurković i Jelena Vrsaljko besplatno odgovarati na vaša pitanja vezana za odgoj, emocije i ponašanje djece.

Tatjana i Jelena voditeljice su Centra Proventus koji pomaže djeci, mladima i odraslima u razrješavanju životnih poteškoća.

Naime, svi osjećamo da živimo u vrijeme kada se kao roditelji susrećemo s brigama za socijalno i psihičko zdravlje djece o kojima starije generacije nisu ni sanjale. I sama djeca suočavaju se s društvenim i osobnim izazovima koji su često prevelik teret i uzrokuju neke negativne posljedice.

Pozivamo roditelje…

Pišite nam ukoliko dijete ima probleme u izražavanju osjećaja, ponašanju, prilikom odlaska na spavanje i u socijalizaciji, a vi ne znate kako biste se s time nosili, kako biste olakšali svom djetetu i pomogli mu.

Pišite nam ako ste se našli pred dilemom kako postaviti zdrave granice u odgoju i kako biti dosljedan u svojim zahtjevima.

Pokušajte što preciznije opisati problem, dvojbu ili sumnju i javite nam se bez obzira na dob djeteta i vrstu problema. Naše drage suradnice odgovorit će vam u najkraćem mogućem vremenu. Možda zajedno uspijemo pomoći i drugim roditeljima koji se susreću sa sličnim problemom.

Pitanja možete slati pod pseudonimom ili nadimkom, a Klinfo.hr će štititi identitet vas i vašeg djeteta.
Svoja pitanja šaljite nam na e-mail adresu – psiholog@klinfo.hr.

Na vaša pitanja odgovaraju…

Tatjana Gjurković

Tatjana je rođena u Zagrebu gdje je završila studij psihologije. Već duže vrijeme radi u dječjem vrtiću gdje se usmjerila na dječju i obiteljsku  psihoterapiju i savjetovanje.

Preko Međunarodne organizacije terapije igrom (Play Therapy International) 2010. godine stekla je titulu – certificirani terapeut igrom. Od 2007. godine polazi četverogodišnju edukaciju iz transakcijske analize za psihoterapeuta te kontinuirano sudjeluje na međunarodnim stručnim događanjima (ljetne škole, konferencije, skupovi i sl.).

Članica je Hrvatske psihološke komore, Hrvatske udruge Transakcijske analize (UTA), Europske organizacije Transakcijske analize (EATA), Međunarodne organizacije Transakcijske analize (ITAA) te Međunarodne organizacije terapije igrom (PTI).

Tatjana piše stručne članke za ugledne hrvatske tiskane i web medije. Udana je. Slobodno vrijeme najradije provodi s suprugom u prirodi. Voli trčati, planinariti, gledati filmove i čitati knjige.

Jelena Vrsaljko

Jelena Vrsaljko je psihoterapeut, certificirani trener komunikacijskih vještina (NLP trener) te diplomirani socijalni radnik. Godine 2006. završila je četverogodišnji studij transkacijske analize te je stekla titulu certificiranog trenera NLP-a, HNLP-a te coacha. Članica je HNLP-a, HDNLP-a, EATA-e i UTA-e, strukovnih udruga NLP trenera i psihoterapeuta transakcijske analize.

Radila je u Zajednici mladih SOS Dječjeg  sela Lekenik kao odgajatelj i v.d. voditelja Zajednice gdje je stekla bogato iskustvo u radu s adolescentima. Rad s adolescentima i roditeljima joj je i omiljeno područje rada.
Koautorica je knjige “Uvod u NLP; Osobni rast i razvoj” prve knjige hrvatskih autorica iz područja neurolingvističkog programiranja. Snimila je edukativan film u režiji Daniela Rafaelića pod naslovom “Ajmo probat” koji se bavi komunikacijom.

Također piše za mnoge časopise i web portale. Udana je i majka male Tonke. Obožava fotografirati, putovati i čitati stručnu literaturu.