Dijete ne poštuje granice ili se oglušuje kada kažete “ne”! Poticanje suradnje, pregovaranje i male pobjede kroz dan mogu uvelike poboljšati suradnju djeteta. Uz pravilnu komunikaciju, djeca vrlo lako i brzo počinju poštivati granice, te kada kažete “ne”, ona to i poslušaju.

Međutim, postoji način kako održavati granice uz minimalne zabrane, te kako primijeniti NE kada je stvarno važno da vas dijete posluša.

Udruga Najsretnija beba Hrvatska poziva roditelje djece od 1 do 6 godina na besplatnu radionicu koja će održati u nedjelju 25. veljače u Centar Inovativne Edukacije na adresi Mladice 20 u Zagrebu s početkom u 10:00 sati.

Na radionici će biti riječi o sljedećim temama:

• greške u odgoju i kako ih ispraviti
• ispadi bijesa i kako ih smiriti
• kako spriječiti opasno ponašanje
• kada i kako reći “ne”
• kako postaviti adekvatne granice u odgoju
• kako privoljeti dijete na suradnju
• dječji jezik i primjena
• kako potaknuti primjereno ponašanje

[PROČITAJTE JOŠ: Treba znati odrediti granice u odgoju]

Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na:

Zaklada Adris je udruzi Najsretnija beba Hrvatska dodijelila sredstva za projekt Stop obiteljskom nasilju nad djecom. Kroz projekt udruga pomaže roditeljima u rješavanju problema u odgoju, te im olakšava balansiranje između brojnih obaveza i obitelji.

Pod vodstvom certificirane The Happiest Baby edukatorice, Ive Brčić, polaznici na radionicama, Odgoj s više smijeha i manje suza, saznaju kako pomoću tehnika renomiranog pedijatra i stručnjaka za dječji razvoj, dr. Harvey Karpa, pravilno komunicirati s malom djecom, te na koji način potaknuti djecu na suradnju.

O edukatorici: 

Iva Brčić kroz svoj rad provodi prevenciju sindroma tresenog djeteta i međuvršnjačkog nasilja, te se bavi istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. U suradnji s nastavnim zavodom Andrija Štampar i Simbex Hrvatska pokrenula je projekte besplatne edukacije roditelja. Pod pokroviteljstvom Zaklade Adris pokreće projekt pod nazivom Stop obiteljskom nasilju nad djecom u sklopu kojeg se provode besplatne radionice Odgoj s više smijeha i manje suza.

(Izvor: djecji-dogadaji.com)

[PROČITAJTE JOŠ: Nepoželjno ponašanje djece i postavljanje granica u odgoju]