Na Klinfo adresu stigla nam je informacija o pokretanju novog portala simpatičnog imena Čuvalica.hr. Jako nam se svidio prije svega zbog svoje korisnosti, lijepog dizajna i pristupa, pa ćemo ga i vama malo detaljnije predstaviti i preporučiti. Na ovom specijaliziranom portalu postoji baza profila osoba koja omogućuje obiteljima da pronađu odgovarajuću ispomoć u 4 osnovne kategorije usluga: čuvanje, edukacija i briga o djeci; skrb i njega starijih osoba; briga o i čuvanje kućnih ljubimca te održavanje kuće, ureda ili vrta.

Sve usluge pružaju osobe specijalizirane za pojedine kategorije usluga, dodatno podijeljene po profesijama i pojedinim tipovima poslova unutar pripadajuće kategorije. Primjerice za čuvanje djece, korisnici mogu birati između odgojitelja, profesionalne dadilje, tete ili bake čuvalice. Dok se u potkategoriji edukacija nude standardne instrukcije i poduke, kao i posebna pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Pokretači Čuvalice kažu da žele pružiti sve relevantne informacije na jednom mjestu i to strukturirane po kategorijama koje uvelike olakšavaju korištenje i traženje odgovarajućeg rješenja. Zato će u svim kategorijama korisnici Čuvalice, uz pojedince, moći pronaći i profile tvrtki specijaliziranih za pojedine vrste usluga.

Na primjer, u pripadajućoj kategoriji korisnici će pronaći katalog obrta za brigu o djeci, otvorenih temeljem novoizglasanog Zakonu o dadiljama, ali i katalog igraonica i rođendaonica, privatnih vrtića i sl.

Kako se radi o web portalu s bazom detaljno specificiranih profila osoba i tvrtke će moći u okvirima natječaja za posao pronaći osobe koje u najvišem stupnju zadovoljavaju njihove specifične potrebe.

Drago nam je čuti da je prilikom razvoja portala posebna pozornost posvećena sigurnosnim aspektima koji na nekoliko razina skrbe o sigurnosti podataka, kako o pružateljima, tako i o primateljima usluga, bilo da se radi o fizičkim ili pravnim osobama. Uz brigu o sigurnosti podataka, koja je u današnjem informatiziranom svijetu postala apsolutna nužnost, posebnu smo pažnju posvetili aspektu sigurnosti koji je daleko važniji kad govorimo o pružanju usluga u obitelji, koje se najčešće tiču njenih najslabijih članova ili imovine. Zato administratori portala Čuvalica.hr, na zahtjev korisnika provode autorizaciju  potvrda o nekažnjavanju, o psihofizičkoj sposobnosti za rad, o sanitarnom pregledu, preslike osobne iskaznice, OIB-a korisnika i dr.

Čuvalica raspolaže i drugim funkcionalnostima, počevši od geolociranja koje korisnicima omogućuje pronalazak adekvatne pomoći u njihovoj blizini, do slagalice profila koja korisnicima olakšava početak korištenja. Dodatne funkcionalnosti su u pripremi i razvijat će se sukladno potrebama korisnika.

Ako trebate pomoć u obitelji ili svom domu, svakako isprobajte Čuvalicu, a njezinim pokretačima Klinfo želi puno uspjeha i zadovoljstva korisnika zbog kojih smo svi mi ovdje.

Više informacija na:
www.cuvalica.hr   
www.facebook.com/Cuvalica