Ukoliko ste čuli za ovo drevno istočnjačko umijeće življenja i prilagodbe prostora, možda će vam biti zanimljiva činjenica da tzv. Feng Shui prostor za djecu i nasljeđe, može unaprijediti roditeljske vještine, zdravlje i dobrobit vaše djece.

Prostor za djecu i nasljeđe mora biti smješten u zapadnom dijelu kuće ili stana. Ta zona Feng Shuija odgovorna je za zdravlje i dobrobit djece koja žive u kući. Dodatno, ova zona donosi kreativnost u živote svih ukućana, pa je ona važna i za roditelje ali i za sve ljude koji se bave nekim kreativnim zanimanjem.

Feng Shui dječji prostor

Dječjem prostoru trebala bi se posvetiti posebna pažnja od strane roditelja i osoba koji žele ili planiraju imati djecu. Isto tako, prostor za djecu treba aktivirati i organizirati ukoliko obitelj ima nekih problema s djecom ili ako roditelji žele unaprijediti odnos s djecom i svoje roditeljske vještine.

Isto tako, najbolje je od Feng Shui prostora, odnosno na njegovoj poziciji napraviti i dječju sobu. Taj je prostor također najidealniji za stavljanje dječjih fotografija na zid, njihovih likovnih kreacija, za pospremanje njihovih igračaka i svega što ima veze s djecom.

Kako je dječji prostor tj. dječja zona u kući određena metalom u Feng Shuiju, bilo kakav metalni privjesak bilo bi dobro imati u tom dijelu doma. Možete primjerice objesiti metalni privjesak na prozor sobe ili prostorije u kojoj je napravljen dječji prostor. Taj metalni privjesak privlačit će pozitivnu Feng Shui energiju koja smiruje bebe i djecu i štiti ih od svake negativnosti.

Feng Shui prostor nasljeđa

Feng Shui prostor za djecu često se naziva i prostor nasljeđa. To znači da je zapadni dio kuće vezan uz sve što u životu stvaramo i ostavljamo iza sebe – djecu, fizičke kreativne uratke, izraze vlastite kreativnosti, mašte i umijeća u bilo kojem obliku.

Rad u ovom dijelu doma preporučuje se umjetnicima, piscima i ljudima kreativnih profesija. Kako je Feng Shui prostor za djecu prepun kreativne energije najidealnije je mjesto za držanje i odlaganje materijala potrebnih za kreativan rad.

(JK, Izvor: Webster, Richard. 101 Feng Shui Tips for Your Home. Llewellyn Worldwide, 1998.)