Vi i vaši najmlađi ukućani uživate u društvu životinja i naprosto ih obožavate, volite posjećivati Zoološki vrt i susretati se s egzotičnim primjercima, razmišljate čak i o udomljavanju psića ili mace? Ako ste se pronašli u nekoj od ovih rečenica, onda vam preporučamo da sa svojim klincima svratite do Vlaške 105. Jer tamo vas čeka Zagrebački životinjski kutak – malo, veselo i humano mjesto na koje se ne nailazi svaki dan. Mjesto na kojem u tren oka možete saznati kako udomiti kućnog ljubimca, olakšati potragu za kućnim ljubimcima te se informirati o programima i životinjama Zoološkog vrta. Mogu se dobiti i informacije o tome kako postupiti kada netko maltretira životinje, koga zvati kada se pronađe divlja životinja, gdje smjestiti ljubimca kada se ide na put, ali i gdje postoje plaže na koje se smije povesti i dlakavog prijatelja.

“Divlja srijeda” i “Pasji petak”

Ono što je nama upalo u oko, a moglo bi biti zanimljivo i mališanima su njihovi besplatni edukativni programi. Ponedjeljci od 10:00 do 18:00 u Životinjskom kutku rezervirani su za druženja s macama. Svaki tjedan u posjet dolazi jedna od maca iz azila Dumovec koju posjetitelji mogu upoznati, poigrati se i po želji udomiti.

“Divlja srijeda” naziv je besplatnog zabavno-edukativnog programa gdje svake srijede od 10:00 d0 18:00 sati u goste dolaze nesvakidašnje životinje poput bradate agame, madagaskarskog siktajućeg žohara, žutouhe kornjače i leopard gekona. Ove egzotične primjerke klinci mogu doći upoznati, uživo ih vidjeti i saznati o njima zanimljive stvari.

Za obitelji koje uživaju u psima i razmišljaju o udomljavanju, rezerviran je zadnji dan u tjednu – “dumovečke njuške.” Svaki tjedan u životinjskom kutku gostuje po jedan od pasa iz azila Dumovec s kojim se možete podružiti, po želji i prošetati. A sve što vas zanima o udomljavanju, možete saznati na licu mjesta. U Vlaškoj 105 nije dosadno ni subotom kada se održavaju izložbe, kreativne i edukativne radionice te različita zanimljiva predavanja.

Zagrebački životinjski kutak osmišljen je suradnjom Zoološkog vrta grada Zagreba, Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba te Grada Zagreba. Svi ko jedan, samo s jednim ciljem – promovirati i jačati kolektivnu svijest o savjesnom ponašanju i brizi za naše najbolje prijatelje životinje. Jer one to zaslužuju!