Raspjevane kokoši, Poljička ulica

Čim kročite u ovaj kafić, neobičnog naziva, osjećat ćete se kao da ste kod kuće. Raspjevane kokoši nije samo kvartovsko mjesto za ispijanje kave već i mali kulturni centar u kojem mogu uživati i najmlađi. Nerijetko se u njemu održavaju izložbe, a djeca mogu osjetiti i dašak prošlosti, slušajući gramofonske ploče. Dostupno je 500 ploča, iz kolekcije vlasnica koje se mogu slušati na zvučnicima, ali ih je moguće slušati i sam. Na katu, u odvojenom nepušačkom dijelu djeca mogu igrati i društvene igre, ali i zabaviti se crtanjem ili čitanjem zanimljivih priča.

Playground caffe, Tklačićeva ulica 

Smješten, u Zagrepčanima omiljenoj Tkalčićevoj, na početku pješačke zone, u lijepom prostoru s prostranom terasom. Osim uobičajene ponude toplih napitaka i pića, ovaj slatki kafić može se pohvaliti i bogatom ponudom smoothieja i sokića za djecu, ali zanimljivim i zdravim slasticama u kojima će najviše uživati mališani. Playground, među ostalim, sadržava i poseban kutak za dječju igru, zabavu i kreativne radionice te previjalište.

A most unsual garden, križanje Savske i Horvaćanske

Na skretanju iz Savske u Horvaćansku iza starinske ograde, djelomično natkriven vinovom lozom smjestio se originalno uređen kafić u kojem može uživati cijela vaša obitelj. Dvorištem dominiraju crno bijele pločice, a pažnju jednako privlače i zidovi  koje su oslikali studenti Akademije likovnih umjetnosti, kao i ladičar okrenut naopačke i niz drugih simpatičnih detalja koji mogu zaintrigirati i najmlađe. Osim maštovito uređenog interijera, vaše klince neće ostaviti ravnodušnima ni kućica na drvetu u koju će zasigurno htjeti zaviriti.

Domino, Cvjetno naselje

Kafić smješten u prizemlju privatne kuće posjeduje veliki komad dvorišta s toboganom, pješčanikom i nekoliko ljuljački. Idealno mjesto na kojem  možete uživati u ispijanju svog omiljenog napitka imajući pritom dijete neprestano “na oku.” U ovom friendly kafiću čak su i kućni ljubimci rado viđeni gosti.